Proiectul Erasmus+ Scheduling and Student Democracy for Inclusion and Learning este un proiect despre organizarea orarului, a activităților din pauze prin implicarea consiliului elevilor pentru a îmbunătăți incluziunea în cadrul fiecărei organizații. Proiectul se va desfășura în perioada 1 octombrie 2023 până în primăvara anului 2025 și va implica trei mobilități. Mobilitatea 1 se desfășoară la Oradea, România in perioada 14-20 ianuarie 2024, Mobilitatea 2 va fi la Gagnef, Suedia 21-25 mai 2024 și mobilitatea 3 la Kaunas, Lituania octombrie 2024.

Fiecare mobilitate implică 4 elevi și 4 profesori din organizația parteneră, cu excepția mobilității 3, unde vor participa 6 elevi și 3 profesori. Înainte și între mobilități va exista contact online între elevi, folosind platforma Erasmus+ eTwinning.

Scopul acestui parteneriat este de a crea un plan de dezvoltare în cadrul organizațiilor participante care să îmbunătățească orarul școlilor, activitățile din pauze si prin implicarea consiliului elevilor in organizarea de activități care să se bazeze mai mult pe știință, pe experiențe dovedite, pentru a îmbunătăți incluziunea în cadrul fiecărei organizații. Acest lucru este, de asemenea, conectat la tema „Incluziunea, promovarea egalității și a nediscriminării” prin intermediul unor orare elaborate, care îmbunătățesc nivelul fiecărui elev, șansa de a lua parte la procesul de învățare, de a avea succes educațional și de a fi inclus atât fizic cat si social.

Pe parcursul întregului proiect se vor desfășura activități cat si seminarii in care se vor discuta problemele legate de incluziunea elevilor, se vor prezenta reperele metodologice conform principiilor pedagogice in organizarea orarului, se va realiza, împreuna cu consiliul elevilor, un plan de dezvoltare pentru activitățile din timpul pauzelor care sa conducă la îmbunătățirea incluziunii elevilor.

Echipa de proiect Liceul Teoretic ” Lucian Blaga” Oradea
1. Lorincz Ana-Ruxanda- coordonator proiect, consilier educativ
2. Iova Delia-Dorina- manager proiect, director
3. Silinca Mihaela- responsabil verificări documente, profesor engleza
4. Miko Simina- organizator seminarii incluziune, CJRAE
5. Mihut Codruta- coordonator organizarea orarului, director adjunct
6. Coras Zenovia- responsabil organizarea orarului
7. Baciu Crina- responsabil organizarea orarului
8. Hadade Silvia – responsabil comunicare elevi platforma eTwinning
9. Sandor Ioana– responsabil comunicare elevi platforma eTwinning
10. Popovits Liana – responsabil organizarea activităților in timpul pauzelor
11. Schiop Felicia- responsabil organizarea activităților in timpul pauzelor
12. Filip Otilia- responsabil organizarea activităților in timpul pauzelor

Link-uri Facebook